They need your help !!
Copyright © 2010 by Ton Popelier"  ∑  All Rights reserved  ∑  E-Mail: ton@huayangdogsrescuecenter-thailand.com
The Huayang Dogs Rescue Center Thailand
Structurele hulp van Soi Dog Foundation
                     voor Warin
 

                 
                  Huayang dogs rescue center Thailand
                                            Krijgt hulp uit onverwachte hoek .Al enige tijd wordt het HDRC geholpen door Erna een trouw lid van Dierennood  en bekend dieren blogger op het internet .
Erna is een vrouw die als ze ergens haar tanden in zet, niet meer loslaat totdat ze die resultaten behaalt die ze zich heeft voor genomen met daarbij ideeŽn waarbij ik even achter mijn oor krab en mij afvraag of zoiets wel kan werken en of een afwijzing eigenlijk het enige is wat je kan verwachten !
Zo kwam Erna met het idee om hulp te vragen van Soi dog foundation  een grote en professionele  organisatie gevestigd in meerdere landen maar zeker in Thailand waar alles voor hun is begonnen .
Soi dog foundation   oa gevestigd op Phuket , houdt zich grotendeels bezig met castreren en steriliseren van zwerfhonden en probeert de Meat trade van honden vlees vanuit Thailand naar Laos  en China te stoppen ,

Tevens hebben zijn een  grote kennel  in Buriram  in het oosten van Thailand en zijn bezig met de bouw van een dieren ziekenhuis .
Een grote stichting dus met vele sponsors en een professionele opzet waarbij directe hulp naar kleinere opvangcentra niet hun prioriteit is .

Des al niet te min wist Erna toch deze organisatie Via John Dalley de vice president zover te krijgen dat ze bereidt waren het Project van Warin te bezoeken .
Op een Dinsdag morgen heb ik Dr Katherine Polak een jonge vrouwelijke  Amerikaanse dierenarts welke een directeurs positie bekleed binnen  soi dog en khun Toom een Thaise vrouwelijke medewerker van soi dog op gehaald van het vliegveld in Bangkok , waarna we via eerst een bezoek aan een dieren kliniek in Huahin zijn door gereden naar Warin waar we eind dinsdag middag arriveerde .


Diezelfde middag zijn we met Warin haar brommerzijspan naar Warin haar nieuwe centrum gereden welke per auto slecht bereikbaar is daar het laatste stuk een onverharde zandweg is overgroeid met planten en bomen welke de jungle daar rijk is .
Aangekomen werd er op professionele wijze door de soi dog mensen een inspectie gedaan van de honden , de nieuw gebouwde kennel , de werkwijze van Warin , maar ook welke problemen er waren welke moeten worden opgelost .
Later ben ik eerst met de twee om de tafel gaan zitten om hun bevindingen aan te horen en hun uit te leggen hoe vele problemen  zijn ontstaan door gebrek aan geld , personeel , en dierenartsen welke weigeren de moeite te nemen om naar het centrum te komen daar het te weinig geld opbrengt voor ze en andere redenen zoals te weinig tijd .
Dit dwong Warin al jaren lang zelf met zieke honden de dierenarts te bezoeken welke 20 km verder op woont  en slechts in de late middag geopend is een behoorlijk ondoenlijke situatie als je bijna in je eentje voor bijna 200 honden zorgt en je moet vervoeren op een brommer !

Castraties en sterilisaties kunnen slechts gedaan worden wanneer  als daar geld voor is en voor 1 hond komt geen dierenarts naar het centrum als het er meer dan 20 zijn wordt het pas interessant voor hun , het zelfde geld voor vaccinaties en andere zaken

Er waren 2 weken daarvoor vele castraties en sterilisaties al uitgevoerd met het geld van een Engelse  privť sponsor die Warin had bezocht in de kennel maar nog steeds waren niet Alle honden behandeld daar de donatie van deze privť sponsor daar niet toereikend voor was.
Vanzelfsprekend had Dr Katherine hier vragen over en aanmerkingen dat dit niet een gewenste situatie was en dat als Warin hulp van Soi dog  foundation wou hebben deze zaken eerst moesten veranderen en worden aangepakt!
Uiteindelijk na enkele uren pleiten van mijn zijde   werd mijn voorstel Warin te helpen onder condities door het 2 tal aangenomen ,en werden deze condities later met Warin besproken die natuurlijk in stemde met het voorstel

Soi dog helpt met het volgende
:

Honden voer op maandelijkse basis
Castreren en steriliseren van de laatste honden
Vaccinaties voor de honden welke nog niet gevaccineerd zijn

De dag hierop heb ik de afgevaardigde van Soi dog weer terug gereden naar het vliegveld en kreeg ik van John dalley  een email die deze afspraken bevestigde en waarbij nadrukkelijk werd vermeld dat hun hulp was gelimiteerd tot deze afspraken en dat verdere hulp door mij in het buitenland moest worden gezocht!

Fair enough !

Een week later kwam de dieren arts welke onder de invloed van Soidog begon met steriliseren en castreren en vaccinatie vloeistof meenam welke Warin de honden kon toedienen .

  2 weken later werd een voorraad honden voer voor 1 maand  afgeleverd bij Warin

Een grote last is hiermee van Warin haar schouders afgevallen zowel financieel als emotioneel en dit alles omdat  Erna verder durfde te kijken dan ik , en niet van ophouden weet met verse en frisse ideeŽn welke meer dan welkom zijn in deze
vaak wat eenzame missie van Warin maar ook mij                                    
Chapeau Erna !!                               and Thanks            SOI DOG Foundation