They need your help !!
Copyright © 2010 by Ton Popelier"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: ton@huayangdogsrescuecenter-thailand.com
The Huayang Dogs Rescue Center Thailand
Handelaren in honden vlees opgepakt door Thaise politie
 
Een hart verscheurend stuk verscheen in de Thaise krant over de honden handel in hondenvlees voor consumptie , en arrestatie door de politie van enkele handelaarsDe politie in Thailand heeft 1800 honden gered die waarschijnlijk bestemd waren als lekkernij voor restaurants in Vietnam. Dat meldt de Thaise krant The Nation.
Dierenbeschermers hadden de politie getipt dat de honden werden vervoerd in kleine kooitjes, verdeeld over vijf vrachtwagens. Op 600 kilometer ten noordoosten van Bangkok zijn de voertuigen aangehouden.
Hondenvlees
Er zijn drie personen gearresteerd, twee Thai en een Vietnamees. Ze zijn aangehouden op grond van een wet uit 1956, waarin staat dat dieren niet zonder toestemming mogen worden verplaatst naar zogeheten risicogebieden of gebieden waar epidemieën heersen.
Wat er met de andere chauffeurs is gebeurd, is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder had één van de arrestanten eerder 600 honden achtergelaten in een bos.
De politie denkt dat de dieren per schip naar Laos zouden worden vervoerd en daarna over de weg naar Vietnam, waar hondenvlees op de menukaart staat. Hondenhandelaren kunnen aan één hond 12 tot 24 euro verdienen.
Capaciteit
Niet alle dieren hebben de reis overleefd. De honden die nog wel in leven zijn, zijn in beslag genomen en overgebracht naar een opvangcentrum in de plaats Nakhon Phanom. Sommige honden zijn gewond; andere zijn uitgeput.
Of ze het gaan redden, is nog maar de vraag. Het opvangcentrum heeft eigenlijk niet de capaciteit om 1800 dieren op te vangen en niet genoeg voer en water tot zijn beschikking.Helaas ligt er een geheel ander verhaal achter  dit verhaal welke niet zal worden gepubliceert ,en waardoor de handel en het eten van honden wat ook in Thailand gebeurd gewoon door zal gaan
Thailand kent helaas niet de vrijheids van menings uiting die wij in Nederland kennen, waardoor vele dingen niet kunnen worden gezegd en ook ik hier rekening mee moet houden helaas !
Iets wat eigenlijk nodig zouden zijn wil de wijze waarop de Thai met hun dieren omgaan drastisch gaat veranderen ,en aan zou kunnen sluiten bij de nieuwe golf van dier vriendelijkheid ,die gelukkig op gang aan het komen is in andere landen

i
Warin reageerde , dat zij graag alle 1800 honden zou willen opnemen in het centrum ,maar dat ze niet het geld en de middelen heeft omdat te kunnen doen , buiten dat realiseerd Warin (die het verhaal achter dit verhaal kent ), dat deze 1800 honden maar een druppel op de gloeiende plaat zijn ,van het echte aantal honden die  worden verhandelt zonder ingrijpen van overheid en politie